Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Brussèlas manten lo nivèl maximal d’alèrta

Los ret de mètro e de tramvai restarà barrat, coma los luòcs publics e las escòlas, a causa d’una “menaça grèva e imminenta” d’atemptats

| John Boxley
Lo gabinet de crisi bèlgadecidiguèt arser de manténer lo nivèl 4 d’alèrta, lo maximal, dins la region de Brussèlas Capitala, a causa del risc d’atemptat “seriós e imminent”. Lo ret de mètro, qu’es estat barrat tota la dimenjada, restarà barrat uèi; e tanben s’es decidit de tancar las escòlas e las universitats de la capitala europèa.
 
Aquela alèrta maximala, la decretèt lo govèrn bèlga dissabte de matin e se manten encara uèi en seguida d’un rapòrt de l’Organ de Coordinacion per l’Analisi de las Menaças (OCAM), qu’alèrta d’un possible atac semblable al del 13 de novembre passat a París.
 
La mesura a paralisat la capitala comunautària tota la dimenjada, amb l’arrèst del ret de mètro e de tramvai e la recomandacion a la populacion dels dètz e nòu districtes comunals de la region de Brussèlas d’evitar los espacis amb fòrça concentracion de personas. De fach, durant la dimenjada, demoravan barradas las salas de concèrts, las discotècas, los musèus, los teatres, las estacions de tren e los centres comercials, e mai s’es anullat qualques partidas de fotbòl.
 
L’aument excepcional del nivèl d’alèrta, que solament s’èra adoptat dos còps fins ara a Brussèlas (en 2007 e en 2008), se deu, segond lo primièr ministre Charles Michel, al fach que “l’analisi demòstra una menaça grèva e imminenta que reclama l’adopcion de las mesuras de seguretat especificas, amb de recomandacions particularas a la populacion”.
 
Amb la paralisi de l’activitat a Brussèlas e lo desplegament de centenats de policièrs e de soldats per carrièras, las autoritats an intensificat la recèrca de dos possibles participants als atemptats de París que se suspècta que serián dins la vila flamenca. Un d’eles es Salah Abdeslam, que se crei que pòt portar una cencha explosiva. Divendres, e mai, la polícia trobèt d’armas e d’explosius dins un apartament del quartièr de Molenbeek.





Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Ara que Turquia ha derribat un avion rus, ja se sap que van amb l'EI.

  • 1
  • 0
savonarole
1.

o fant de puta ! lei belgas an trobat l'arma absoluda contra lo terrorisme remplaçar la populacion civila d'una vila per de militaris e de policiers, aqui , si que lei terroristas islamics riscaràn pas de banejar e de mostrar lo bot dau nas ! una jornada vila mòrta, de fes que i a, fai pas mau en res, mai s'un còp se prolonga ?

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article